(011) 39 777 67 (064) 46 634 66

NAŠ POSAO JE DA TEPIH BUDE ČIST A VI ZADOVOLJNI !!Ukažite nam poverenje a nama će biti čast da sarađujemo sa Vama

Saveti za čiste tepihe

U većini slučajeva mrlje sa tepiha možete lako da uklonite, ali samo ako delujete brzo. Fleku koju ostavite da se osuši - uklonićete teško ili nikako. Sledite naše savete.

Fleku od flomastera

Istrljajte alkoholom i čistom tkaninom, a zatim operite deterdžentom. Čak ni agresivna sredstva za čišćenje podnih obloga ne daju uvek željeni rezultat - da ne pominjemo koliko su štetna po zdravlje. Dakle, mrlju uklonite odmah pošto je nastala, a evo najopštijih pravila i sredstava za čišćenje uflekanog tepiha, itisona, ponjave ili neke druge tekstilne prostirke.

Hemijska olovka

Istrljajte mrlju čistom krpom natopljenom u alkohol. Neka vlažna krpa uvek čistim delom ide na mastilo. Kad izvučete fleku, operite tepih deterdžentom koji daje suvu penu.
Vosak

Pokrivajte vosak stalno novim čistim listovima papirnih salveta ili kancelarijskog papira i uporno peglajte papir. Vosak ćete tako topiti i skidati sloj po sloj. Ponavljajte postupak sve dok ne uklonite sav vosak.

Žvakaća guma

Mehanički uklonite sve što možete s površine, a ostatak pokušajte da uklonite alkoholom ili metil-alkoholom. Postupak ponovite više puta.

Mastilo

Fleku možete da očistite deterdžentom za tepihe ako radite polako. Svaki put upotrebite po malo deterdženta i odmah upijte prljavu masu. Ovakvu fleku verovatno nećete moći potpuno da očistite zbog specifičnog sastava mastila.

Mrlju od čađi

pospite kuhinskom solju, zatim usisajte, pa operite deterdžentom

Masti i ulje

Tapkajte naizmenično fleku komadićem vate natopljenim alkoholom i perite deterdžentom. Čišćenje velikih površina uflekanih uljem najbolje je da prepustite servisu za mašinsko pranje tepiha.

Blato

Ostavite blato da se sasvim osuši, pa ga prvo mehanički skinite tvrdom četkom i usisivačem. Prljavštinu koja ostane posle toga možete da uklonite alkoholom, pa zatim deterdžentom.

Boja

Prosutu boju je gotovo nemoguće očistiti ako dozvolite da se osuši. Inače se različite boje različito ponašaju.
Akrilna boja isperite blagim deterdžentom, pa natopite metil-alkoholom.
Celulozna boja mrlje očistite razređivačem
Emulzije isperite hladnom vodom dok je boja još vlažna.
Lakovi ako je fleka vlažna, očistite je sunđerom koji ste natopili alkoholom.

Imalin

Prvo mehanički sastružite fleku, zatim natapkajte alkoholom i na kraju operite deterdžentom.

Katran

Prvo mehanički sastružite mrlju, zatim natapkajte alkoholom, pa operite deterdžentom.
Pomoc oko ciscenja posle "nezogde " vaseg kucnog ljubimca

Neprijatne mirise

Neprijatni mirisi koji su ostali na tepihu posle „nezgode" vašeg kućnog ljubimca uklonićete ako mrlju upijete krpom pokvašenom rastvorom sirćeta u vodi, a kad se osuši pospete je sodom bikarbonom i posle usisate.Rekli su o nama

  • testimonialNenad Jovanović "Prezadovoljan! Posle više loših iskustava sa različitim tepih servisima,konacno opran tepih!"
  • testimonialNataša Brajković "Moja majka i ja godinama odžavamo tepihe u Master servisu,Svaka preporuka!"
  • testimonialSimona Novaković "Za svaku pohvalu, najbollje oprani tepisi do sad. Svaka čast !!!"
  • testimonialSreten Jović "Mislio sam da je moj pas uništio tepih zauvek, ali onda ste vi došli i uklonili sve mrlje i pasje dlake.Tepih ponovo izgleda kao nov,dlaka mu je mekana i miriše neverovatno!"